Saturday, November 22, 2008

awek2 ni semua cerewek

Alkisah maka tersebut kisah aku zaman comey2 dulu.............


1. Waktu tingkatan 2, telah berlaku keatas aku peng"kapel"an pada ketika itu dengan seorang pempuan yang diberi gelaran anak mami ke atasnya, memang anak mami pon.

Syok2 layan kapel ngan dia,wktu tu xtau apa... ada satu hari tu kat sek, aku disabit kesalahan yang sumpah aku tak buat benda tu. Tapi kes aku nak cover member aku, kami reka cerita, last2 kantoi cerita aku ngan cerita member aku tu xsama jalan cerita. Bangang betoi aku rasa, tu la nak kelentong cikgu punya pasal. Dan gak cikgu bagi aku makan penampaq 3 kali tanpa alas. Tima kasih cikgu, mana kenyang makan penampaq cikgu, bagi la bauhulu panas ka cucoq kodok pisang ka. Pastu aku habaq cerita yang betoi kat cikgu, cikgu dah tak caya dah kat aku. Jadi aku pon berhijrah sekolah lain.

Pasal awek aku ni, dia bukan tau pun cerita sebenaq, jadi aku biaq saja. Kalau dia sayang kat aku dia mai tanya sendiri. Tunggu punya tunggu, haram tak mai2 pon. Biaq la kat dia, mungkin dia percaya kat khabaq2 angin kot, lagipun khabaq2 angin ni senang. Lepak dalam jamban pon boleh tau dari orang jamban sebelah. Asal dia hppy sudah..

Jadi blah la aku meninggalkan sekolah ngan awek tu. Tinggal awek tak cedih pon, tinggal member2 cedih wooooooooooooooooo..

Kat sekolah baru, aku berjaya menamatkan pengajian tanpa sebarang aktiviti peng"kapel"lan yang tidak sihat ataupun yang sihat. Tapiii......

Habis ja SPM bleh plak awek baruuu. Ni semua hasil member2 punya titik peluh ni, mana bleh aku sia-siakan, kena layan gak camna pon. Jadi aku layan la. Hari pertama layannnnnnn, bulan kedua layannnnn, tahun yang sama boooolayannnnn. Ngarut punya awek, putus camtu ja.

Satu ja aku xsuka awek ni, kita ramai member, time aku kuaq ngan member2 dia nak msj, time aku tengah men futsal pon nak msj, time dok jerit sokong Kedah kat stadium pon nak msj, time aku mandi kat air terjun pon nak msj, ingat henset aku kalis air ka? Tu yang lemah tu, boleh dikatakan setiap saat dia nak msj la senang cerita. tak msj, ngajukk...tu ja dia tau.... Habis cerita awek kedua.


Yang ketiga ni special ckit.

Bukan calang2 pempuan,
marah ckit dia bagi penerajang,
nak kata pempuan garang macam jantan,
hehe..awek aku yang ni tomboy natanggg...

Boleh tahan gak la yang ni pon, badan sempoi tapi rambut pendek yang aku tak puas hati tu. Suruh simpan panjang dia kata sakit pala. Suruh botak dia kata macam tok sami. Suruh pakai tudung dia pakai. Yang ni aku suka sebab dengaq cakap gak ckit2, perangai pun macam aku. Melawak nyepak2, dia sepak aku, aku nyepak balik..hahaha. Sungguh indah kenangan itu.Hahaha. Tapi yang jem dengan budak ni depan aku ikut cakap, belakang aku ikut suka. Lepas tu tak dak la melawak nyepak2 aku ngan dia lagi. Habis takat tu ja. Habis cerita awek ketiga aku.

Awek keempat nanti la aku sambung. Lenguh gila menaip. Blah, blah.

12 comments:

aisHa 'S' said...

woo...
cmtu je putus nya..
adeh la...
cian ko erk..
haha

rOhock said...

hahhaaha

rOhock said...

comey?kaapel?gadis yang ganas ke gadis belalai ni...wkakakaka

Dhada said...

Hakhak kau ni tah pape arr jga awek pung pyh .

taK$uB II said...

bukan jaga awek....nasib xbaik bleh awek pelik2

Nadia'z said...

eleh...
konon banyak awek la tuh!
uweeeeeeeek!

aisHa 'S' said...

ko muda lagi..
byk masa lagi..

Miss Jaz said...

salam adik amzar..best jer gaya citer..terhibur baca citer satu persatu..sambungler cpt nak dgr citer seterusnyer..ramai lagi ka?ha..ha..

farah sr said...

aih!
byk pengalaman bersama awek ni
sambung jgn tak sambung beb

cik.tj said...

hahaa
lawaks!

taK$uB II said...

bkn nak bgga ada awek ramai nadia wei....xsyok lgsg ada awekk

taK$uB II said...

lagipun bukan aku yg ngorat...member2 punya psl