Tuesday, October 6, 2009

Aku syg abang

aku tulis crita ni saja nak ingat2 balik, takut tua2 nanti x ingat apa satu. crita pasal aku ngan abang aku dulu, memang aku ingat sampai ke ari ni, abang aku tak tau skarang dia ingat ka dak lagi.

dari kecik sampai ke skarang aku ngan abang aku kamcing. kadang2 tu gaduh ngan dia ada gak. jarang la kami bergaduh, tapi kalau dan start sorang memang runtuh ar rumah.

ada ari tu, aku ngan abang aku men patung askar yang kecik2 besaq anak jari tu. kami pacak la patung askar tu di lubang2 kat rantai basikal. bila kayuh basikal pelan2, nampak la patung tu bergerak. haha..kreatif x aku ngan abang aku. tengah aku dok sonok pusing pengayuh basikal tu. tak perasan jari abang aku terkapit kat celah-celah rantai ngan spoket. ngeriiiii...memang ngeri ar. darah tersembunq2 kat basikal.... waktu tu umoq aku baru dalam 3,4 tahun. tengok benda2 18sg ni aku season ckit. yang ni real plak, depan mata.....adoi2, nak pengsan....hahahoho, errrr,,,,tipu ja, terkapit ckit ja pon...

tapi abang aku ni teriak selak, siap menjerit-jerit (kena ckit pon nak nangis..hehe). aku time tu kecik ag, dah gabra dah, takutkan umi aku marah. aku cabut lari masuk dalam bilik sembunyi bawah katil or belakang pintu (hehe...yang mana satu ntah, xingat). tinggal abang aku sorang2 dok menjerit & jari dia still terkapit kat rantai tu. nasib baik umi aku dengaq suara abang aku. umi la jadi heroin selamatkan abang aku tu. kalau x berjari sembilan la abang aku skarang ni...haha

sampai skarang aku dok tertanya-tanya pasal pa time tu aku lari & x tolong abang aku. pi lari pasai pa kan????....heran sungguh...

petang tu baru aku keluaq dari bawah katil.......kira lama gak la aku sembunyi.....haha
camtu la aku kecik2 dulu...bila wat salah mesti lari sembunyi kat mana2 port selamat sampai la keadaan reda...hahaha...bes jdi budak2 kecik

3 comments:

rOhock said...

kalau abang lu tengok mesti terharu tajuk post kali ni..adik mithali...hahaha

fa^_^sha said...

hahaha..
abg ang akan terharu
tapi sure bengang sbb ang tingalkan dia sengsorang mcm tu ja

tp tang askar tu kreatip!

blackmaria said...

pintar..msh kecik tp pndai menutup kesalahan diri..baguih pnye adk..=)