Friday, September 11, 2009

ku rinduin zaman kecilku

dulu kecil-kecilku,
wajah terukir senyuman dari subuh hingga ke malam,
tak pernah lekang dari gurauan rakan-rakan "hai mat sengeh",
zaman yang tiada terciptanya kisah duka dalam hidupku..
mungkin ketika itu aku hanya tahu tersenyum walaupun di maki hamun..

tapi itu dulu,
kini besar-besarku,
duka datang sentiasa, sedangkan sukanya hanya sementara...
dalam duka ku cuba ukir senyuman dulu,
senyuman yang tidak lagi seindah zaman kecil-kecilku..
ku paksakan juga walaupun ia palsu,
kerna ku tahu suatu masa Tuhan akan kembalikan senyum kecil-kecilku..

15 comments:

rOhock said...

ku rinduin?bahasa baru ke bos?hahahhaa

taK$uB II said...

b. indon bohh....kan skrg tgh hangat indon vs malaya...aku try nak menjernihkan kembali keadaan

♥ sOFIa ♥ said...

oihhhh. mana ada rinduin lahhh.
suka suki kau saja :P

Fly said...

salam sahabat, fuh lama jugak x menjenguk bro, amcm sihat bro? selamat hari raya maaf zahir batin bro

taK$uB II said...

♥ sOFIa ♥..> eh..ye ke?? oic..aku dah mengeruhkan lagi keadaan nih!! maafin gue

Fly..> sihat ajah...hehe!! slmt hari raya jugak...

FdausAmad said...

Gua nak ajak dtg lepak kt blog gua.Rilek rilek.

alif-mikail said...

weh.. minum arak haram weh

taK$uB II said...

FdausAmad..> wokeh...janji kopi ada keliaaa...

alif-mikail..> ahahaa...arak syurga bleh minum...

Nadia'z said...

wohoooooo
lamenye tak msok kat blog ni..
huuhhuhu
rindu3...

Syahrul Helmi Mohd said...

rinduin? bleh buat nama pena pompuan:
Rin Duin atau Rind Win atau Rindui N atau... apalah, hehe...

taK$uB II said...

Nadia'z..> jgn taksub ngat cik nadia...ahak2


Syahrul Helmi Mohd..> mak oi..x trpikir plak...sdp kan nama rinduin

Kongkang Kengkang said...

sajak direct sajak ko la... tp mcm brader syahrul tu dia direct berisi... kononnyalah. ko kena cuba lagi, kehkeh

taK$uB II said...

Kongkang Kengkang..> ho'ohh...itu mcm ka....aku xsuka berkias takut nnti org lain xfhm,aku sorg ja fhm...hehe...pkai direct ja....

cik.tj said...

haha.
selamat hari raya aidilfitri
:D

encik ariff said...

haha.
sempoi2.

selamat hari raya.