Monday, February 23, 2009

Allah sayang aku?

Kalau mak sayang aku, dia cium aku,
Kalau pak sayang aku, dia ajak aku kuaq jalan2,
Kalau Allah sayang aku, maybe ni lah ceritanya......

Perjalanan ke K.L ngan member2 baru2 ni memang bes bagi aku. Tu la pengalaman pertama aku ke sana lepak2 sambil lepaskan tekanan di kepala masing2. 4 hari aku ke sana memang aku guna sebaik2nya untuk round2 seluruh K.L mencari apa yang ada kat sana sampai ramai kawan2 aku kat Kedah yang sanggup menghabiskan banyak wang melancong ke negeri tersebut. Pelik kan, tapi bagi aku K.L memang bes sebab siang dan malam still hidup....bagi aku yang mati time siang dan hidup time malam ni, K.L memang suitable bagi aku. Habis round K.L teman kawan membeli-belah, malam last tu aku ngan 3 orang kawan aku berjalan-jalan ke lorong haji taib melihat ayam2 jinak kat sana. Sampai ja kat sana memang aku sedikit taksub melihat ayam2 K.L semua mempunyai rupa paras artis. Semua comey2. Kami just minum2 ja kat kedai mamak sebelah hotel murah port ayam2 tu mencari rezeki yang katanya halal bagi mereka. Member aku yang dari tadi tak lepas pandang ayam2 tu terus ja pergi ke arah mereka. Point kawan aku ni dia nak pi beli rokok kat kedai runcit yang tak jauh dari port ayam2 tu. Time kawan aku berjalan kat depan ayam2 ni, ayam2 tegur kawan aku dan menawarkan diri masing2. Kawan aku pun terus tanya harga dan macam2 lagi. Sekadar bartanya sahaja, tak laggan pun. Lawak aku tengok kawan aku ni, macam tergoda ja. Lepas kawan aku, turn aku plak, saja cari pengalaman kat K.L. Aku pun pergi la berjalan depan ayam2 tu, tapi tak seorang pun yang tegur aku, tak mungkin dalam 15 orang lebih ayam2 kat situ sorang pun xnak tawar servis kat aku, mula2 terhina gak bila difikirkan pelacur pun xtegur aku, apatah lagi pempuan2 solehan kat luar sana. Nak kata aku ni xdak rupa, smart aku lagi dari kawan aku. Tapi bila difikirkan secara positifnya maybe Allah nak jaga aku dari benda2 tak elok tu. Kalau malam tu ada seorang ayam yang tegur aku, tak mustahil teruna aku dah xdak sekarang ni. Baru aku tahu Allah syg kat aku..Thank you Allah



hahaha.....syokk gila!!

9 comments:

aisHa 'S' said...

hehe..
wah seronok la ko..
aku da da setahun duk kl ni pn xjejalan lg kt KL..

Dhada said...

Apela kau dtg KL pi lepak sna . Tade maknanya . Dtg KL lepak ngn aku lah . HAHA

sHaHida said...

Alhamdulillah..
Allah still sayang kan kau..
moga terhindarlah dari semua kejadah2 syaitan tu..
amin..

(senyum)

kimie said...

pergh.... ganas muka.. kalah ewah....

taK$uB II said...

aisha....aku ikut kawan aku ja malam tu, bes la K.L, juma jalan ja yg sesak..huhu

dhada....haha..K.L besar la...xjumpa pun ang..

shahida...alhamdulillah

kimie...ewah apa barang

Nadia'z said...

bgus2..
maknenye kuat iman nie.
ahahahah

taK$uB II said...

mana ada kuat iman....huh!

cavendish said...

gilo tol ang.. pesal ang x g lyn jer... hilang teruna kan best.. kalau aku dh lama baham

rOhock said...

AMIN